Saturday, 20 December 2014

Real Matured

Assalamualaikum.

     Blog aku ni dalam proses nak dibaikpulih sebenarnya. pasal tu laa post pon aku dah delete semua. Yang berterbangan kat tepi tepi ni , yang kartun kartun apa tu aku kasi delete. well , korang pon paham kan. apabila budak masih berhingus yang tak reti lap sendiri menguasai dunia sosial :p hahahaha. aku last berblogging nie kan masa umur 14 nak masuk 15 macam tu la. so bila aku bukak masa umur 17 nak masuk 18 ni , dia macam omaiiigaddd apa aku dah buat dulu ???????? *sambil tarik rambut. aku rasa macam nak delete terus je blog taknak bagi member member aku terbukak ke nak bukak ke apa. rasa nak hantuk kepala pon ada. gilakkkkk macam nak gelakk jugakk ada. cam tepikir , macam nie rupanya aku dulu. tak matured langsung bro. hahahahhahaa. aku baca entri yang dulu dulu pon macam nak hempas je lappy nie . tapi yang mampu aku buat tutup mulut gelakk bisu terkinja-kinja sampai family aku jeling " pasai pa angahh tuu ? "last last aku senyap aku cakap kat diri sendiri " nihh kalu pakcik tu terbaca mau dibahan aku sampai ada anakk seksokk pon tak berenti ( ehhhhhh hahahah inshaAllahh :') )

     So aku delete entri semua yang ada. Yang aku taklehh blahh cara aku type duluuu. hahahahahah. jeng betoi laaa aku dulu. rasa nak hentak kepala je kat lappy nie sekarangg. hahaha. punya ringkas seringkasnya. gedik segedik gediknya :p hhahahaha. rasa macam masa tu cantik laa , aku laa yang up to date sebab paham bahasa SMS nie. rasa hebat laaa sangatt kauu. hahaha. ngokkngekkk tol :p aku kasi contoh laaaaaaa

" Hyeep awk kat sane"

" lps bace comment la ep :) "

" Yew , awk la tuww " 

     hahhaahah. baaaaaaaanyakkkkk lagiiii. tapi ni je yang aku ingat. rasa macam mana ? yaa kamu yang sedang membaca pun rasa nak hempuk kann ? :p tapiii , nakk cakap sekarang nie dah betul betul matured pun tak jugak. tapi at least aku sedar yang aku pumya habit dulu dulu seakan-akan budak baru nak up. baru nak hidup dalam dunia sosial. baru nak mendalami dunia sosial. tapi bolehh laa bagi  cerita kat anak anak buat gelak pastu kena bahan then bolehh bagi pengajaran kat anak anak " kau nanti jangan buat benda centuu nanti kau dah besar kau tengok baru nak menyesal rasa nak hempuk kepala ngn lappy " hahahahahah. 

      Tapi setiap manusia mesti lalui zaman budak hingusan nie kann. rasa menyesal buat macam tu masa kecik tapi zaman budak hingusan tu laa zaman paling best dalam hidup. takde masalah , tak payah pikir banyak pasal masalahh , sebab masalah pun takde. hahah. yang kau tauu mainn je dari pagi sampai ke petang , petang sampai ke malam lepas tu tidur. bangun pagi esok main pulakk dan begitu lah seterusnya. tenaga banyak-banyak aku taktau dari mana datang. tapi bila kita sedar kita bukan kanak-kanak ribena dahh ?? masa kau dahh tak mainn dari pagi sampai ke malam , yang kau tahu buat melekat dengan handphone , tengok kanak-kanak main kau pun senyum teringat zaman kau dulu. Haaa yang tu kau memang dah lepas zaman kanak-kanak. kau dah lalui fasa lain dah. Well done bro. hahahhaha :p 

     Elehhhh kau punn macam aku jugakk tuu. saja taknak ngaku laa tuuu :p hahahha. semua orang lalui zaman tu tapi lain cara dia je kan :) so enjoy your life guys ! past is a past. boleh dijadikan memori dalam hidup kau jugakk nanti kann :D gotta go bye !




Saturday, 13 December 2014

Comeback Stage

Assalamualaikum.

        Rasa awkward tangan nak menaip memandangkan dekat 2 tahun aku tinggalkan blog aku nie tanpa khabar berita. Last aku terpaksa berhenti menghadap segala benda gajet nie masa aku nak exam pmr. Lepas tu aku lupa terus. entah laa aku pun tak ingat sebab mengapa dan kenapa aku derhaka gile sampai aku lupa terus nak berblogging nie ( perghhh ayat kau ainn ). Alhamdulillah berkat aku stop kejap semua nieee , Allah murahkan rezeki aku dapat kaut semua A. Alhamdulillah syukur syukur :D nak bukti ke ? :p takpayahh , aku pun dah tak ingat kat mana dah aku letak aku punya slip result aku. hahahhaahahahahah. barang yang lepas jangan dikenangg kata kauuu.                                              

      So lepas dapat result tu aku ambik keputusan nak stay je SMK Kota. bukan taknak mintak sekolahh lain tapi entahh laa. aku teringat masa aku form 1 dlu aku penah tinggal kat asrama. then tak sampai sebulan aku lari asrama. tak tahan homesick rindu mama rindu rumahh rindu phineas and ferb petang-petang (ehhhh ? )  dan segala jenis rindu yeee laaa aku anak mama :p hahhaha. so aku decide nak kekal je kat sekolahh tu. well lepastu bermulalahh pahit manis kisah aku kat SMK Kota. well kita kena sedar. bukan kita tapi aku baru sedar masa masa cenni laa bru laa bermula our teenage's lifes yang sebenar. sebab kenapa aku cakap centuuu ????  
     
       Sebab masa tu zaman spm mengerikan akan bermula kata kauu. tu baru satu. dah nama zaman spm kann ? so masa tu laa kita akan create memori terindah kita dengan kawan-kawan seperjuangan. ada kawan cari makan kat kantin , kawan bergosip , kawan pegi tandas , kawan mengadu , kawan cari gaduh lepastu baik balik , kawan makan kawann ( haa yangg nie korang kena beware sikit ) dan macam-macam kawan lagi laa. our memories begin here dan masa ini laa kita nak buat kerja gila pun kita tak payah fikir masak masak sampai hangit apa. betol akak cakap adik-adikk. sama ada kenangan pahit atau manis. nevermind. sebab kenapa ? kenangan manis ke kenangan pahit , dua-dua dapat mengajar kita erti sebenar kehidupan dan memudahkan proses mematangkan diri kita .  

      Satu perkara je kita kena ingat. apa yang terjadi kepada kita kerana Allah ingin menguji sejauh mana keimanan dan kesabaran kita. Apa yang terjadi ada hikmah di sebaliknya. yang penting kita sabar , sabar dan sabar. banyak ganjaran orang sabar ni tau takk ? :) so tak payah takut nak menghadapi zaman teenage kau ni. apa yang Allah tentukan itu laa yang terbaik untuk kita. Allah takkan menguji kita melebihi kemampuan kita. so have funn ye kawann kawannn :D

        Ouhhh saya baru habis spm tauuu. ngehh ngehhh ngehh. so zaman spm gue dah lepass yaaaa. hahahahaha ;)