Sunday, 1 March 2015

Apabila tiga bulan jadi sehari saja lagi

Assalamualaikum

    Sangat la seram apabila memikirkannya. amboiii ayatt. selama nie 3 bulan kau bantai bercuti , jenjalan sampai tak ingat dah jalan nak pi sekolah , duk bergolek kat rumah macam ayam golek , gelakkan adik adik tiap kali balik sekolah , tiap kali diorang buat homework. haa sekarang aku pulak yang tercekik sebab ESOK RESULT KELUAR. MashaAllah dah lama lupakan barang yang lepas sampai tak perasan 3 March 2015 hampir tiba dah esokk. wuuu T_T

    Aku tak dapat nak target la banyak mana aku dapat. aku rasa macam spm aku nie tak sama ngn pmr dulu. haduii semua orang duk harapkan aku dpt kaut licin semua A tak berhabuk. percayalaa aku yang dulu bukan la yang sekarang. Ya Allah seram tak seram memang seram. Takleh nak terpikir macam mana laa rupa slip aku esok. sama ada aku tengok dengan wajah gembira ataupun vice versa Maaaaaa tak mampu angah nak menanggung.

    Ya Allah , dah laa abah aku kalau pasal result anak-anak dia akan tahu semalam awal. Eyy tak sanggupnya eden nak tahu awal. tapi elok jugak tahu awal , boleh kau melalak sebelum ada kat dewan esok. hahhahah. tapi kalau boleh kita nak yang happy laa. takkan nak mengharapkan benda sedih. mama aku pesan kita taktau macam mana result kita , kita duk cakap down down apa. sape kita yang nak menentukan ? selagi kita mampu berdoa , teruskan. kita taktau kan kuasa doa tu besar mana , sepower mana. yang penting istiqamah berdoa. Buat solat hajat tiap-tiap malam. paling kurang malam jumaat. haa centu laa mama aku cakap.

     Tapi tengok usaha jugak laa woii. kalau sebelum spm kau bantai duk bergelak buat aci relax. asyik duk pikiaq macam hindustan " Alaa hero hindustan mesti kalah dulu , buat paa nak kalut ? " duk pikir macam nie , pastu tak reti usaha nak study awal-awal , nak insaf awal-awal memang taklaaa. kau usaha pon takde tapi nak yang keluarnya lebih-lebih. Baik tak payahhh.

     So kalau nak teringatkan aku dulu. dekat-dekat trial jugak la aku insaf pastu drill diri sendiri. janji ada usaha laa , yang lain doa dan tawakal je. aku dah buat sehabis baik , sampai aku mampu dah. harap-harap semuanya berbaloii T_T

     Berdebar ? Gila takkkk. Cuak ? Memang lebih dahh. memang adrenalin aku nie duk sibuk bertungkus lumus dah. perut aku asyik duk meragam je sebab orang tua panggil kecut perut. Ya Allah , mampu doa yang terbaik je. semoga result spm tahun nie gempakk. aminnnnnn. kepada batch spm2014  goodluck for tommorow guysssss :D

 

No comments :